Vamex logo1

De Vamex laat weten dat het ook nog in 2016 mogelijk blijft gratis uw oude papieren Klein Vaarbewijs om te ruilen voor een nieuwe vaarbewijs op een plastic creditcard formaat. Wel moet u er rekening mee houden dat het papieren vaarbewijs vanaf 1 januari niet meer geldig is. Dus zodra u gaat varen op een vaarbewijsplichtig schip heeft u in ieder geval het nieuwe vaarbewijs nodig.

In het afgelopen jaar zijn meer dan 100.000 bij Vamex bekende houders van een papieren vaarbewijs (afgegeven tussen 1982 en 2001) hierover aangeschreven. Daarnaast is ook via verschillende media en websites aandacht besteed aan deze gratis omruilactie. Inmiddels heeft bijna 80% het vaarbewijs omgeruild voor een nieuw exemplaar. Het nieuwe vaarbewijs is handzamer, minder fraudegevoelig en ook geschikt voor het varen in het buitenland (ICC). Bovendien staat er geen vervaldatum meer op vermeld, aangezien het Klein Vaarbewijs vanaf 1 juli 2014 onbeperkt geldig is geworden.

Omdat ook nu nog veel aanvragen voor het omruilen van het oude vaarbewijs binnenkomen heeft Vamex besloten ook in 2016 nog de mogelijkheid te blijven bieden het oude papieren vaarbewijs gratis om te ruilen voor een nieuwe exemplaar. Mocht u de eerdere brieven en publicaties hierover allemaal gemist hebben, dan is er dus nog geen man overboord. Vraag uw gratis omruil dan aan via de website van Vamex